Humany

Bedst i test - Goodgrip tester de bedste dæk

Her er alle dæktest samlet på èt sted, fra alle forskellige magasiner. Vores test side vil hjælpe dig få et godt overblik over alle dæktests der udkommer hvert år. Håber du har glæde af vores dæktest side, den er gjort for at du som kunde nemt  kan finde de dæk som passer til din bils formål.

Bedste dæk lige nu!
Besøgte produkter
Spørg nogen der ved!

Vi er her for at besvare eventuelle spørgsmål du måtte have mens  du bestiller dine produkter. Vi ser frem til dit opkald eller e-mail!

Dæktester! Tjek testen og sammenlign med dit køb af sommerdæk og vinterdæk!

Om dæktester

Her får du alle dæktests samlet på et sted. Vi tager tests med fra Technology verden, Aftonbladet, Vi bilejere, Auto Motor & Sport og Expressen. De fleste aviser samarbejder med Test World som udfører dæktesten. Så er der naturligvis også institutioner, der udfører deres egen test eller på vegne af forskellige dækproducenter og så videre. På Goodgrip.dk kan vi hjælpe dig til at få et overblik over de vigtigste og mest almindelig anvendte dæk ved hjælp af vores testside.

Test sommerdæk

Når man tester et sommerdæk kigger man på bremsegreb, køregreb (omgangstid), greb ved aquaplaning og køreegenskaber på vådt underlag. Samtidig kigger man på selve bremsegrebet og køreegenskaberne ved tørt føre samt støj, komfort og rullemodstand. Disse test gennemføres oftest på en nedlagt flyveplads og kan tag op til flere dage da dækket skal testes ved både vådt og tørt underlag. Derfor må man ofte vente på regnvejr eller spule banen til for at gennemføre testen. Ved hjælp af elektronik som installeres i bilen kan man måle bremseøjeblikket og for at kunne måle et fair resultat er det vigtig at benytte den samme bil til alle dækkene så resultaterne ikke variere på grund af vægt , ABS system osv. Netop derfor kan det også være svært at drage konklusioner når tests udføres af aviser eller agenturer. Dog kan man sige at hvis et dæk har vundet flere priser er det nok fordi dækket har en hvis kvalitet.

Test vinterdæk

Når det kommer til test af vinterdæk gennemføres disse i koldere klima, eksempelvis i det nordlige Sverige. Det man tester er dækket på is, friktion af dækket på sne, dækket på frost, tørre veje, om natten, i solskin, og undvigemanøvrer. Det er svære at teste på vådt underlag, idet vandet fryser hurtigt. Derfor tester man også ved alperne hvor man har nem adgang til både det varme og kolde klima.