Humany

Danmarks største forhandler af dæk og fælge

Tak for besøget!

Det er desværre ikke længere muligt at bestille fra Goodgrip.dk.

Vi håber, at du finder det, du søger et andet sted.


Med venlig hilsen

Goodgrip.dk

KOMPLETTE HJUL TIL DIN BIL ONLINE


Søger du efter komplette hjul (dæk og fælge)?

Er du på udkig efter komplette hjul (dæk og fælge)? - Så er du kommet til den rette! Her finder du yderligere oplysninger om dæk og fælge. Goodgrip tilbyder mange forskellige dæk og fælge, til nogle af markedets bedste og laveste priser! Vi tilbyder også lavpris- og kundetilfredshedsgaranti for at demonstrere vores lave priser på dæk og fælge. Hos os kan du nemt se hvilke dæk og fælge, der passer sammen. Der er meget, der skal overvejes for at få dæk og fælge til at passe sammen, herunder skal f.eks. størrelsen på bilens nav og omkredsen passe perfekt. For at du som kunde kan få et stort udvalg at vælge imellem til din bil, forhandler vi dæk og fælge fra mange forskellige producenter og leverandører, i størrelser fra 12 til 26 tommer.

Producenter og mærker, som vi forhandler: Aez, Ace, SVF, OVM, Dotz, Enzo, Oxxo, Zito, Alutec, BBS, AWC, Nitro, Michelin, Pirelli, Continental, Goodyear, Hankook, Gislaved og Bridgestone. Hjul = dæk + fælge. Dæk og fælge udgør en enhed = hjulet. Det er vigtigt at vælge de rigtige dæk og fælge, for at bilen får de rette køreegenskaber. Takket være GoodGrip.dks unikke søgesystem får du som kunde altid vist de hjul, der er mest optimale til lige præcis din bil.

Dæk og Fælgemål.

Dæk- og fælgemål skal passe, så hjulet ikke stikker uden for den originale stænkskærm efter udskiftningen. Det samme gælder for karosseridele i forbindelse med affjedring eller fuldt ratudslag. Forandringer som gør, at bilens køreegenskaber ændres væsentligt, gør udskiftningen ulovlig. Holder man sig til de dæk- og fælgemål, som køretøjet oprindeligt var monteret med eller tæt på disse, bør udskiftningen ikke være noget problem. Takket være GoodGrip.dk unikke søgesystem til dæk og fælge får du kun vist produkter, som passer til lige præcis din bil. Hjulets diameter (højde) Det er vigtigt at kontrollere, at hjulets diameter ikke ændres, når man udskifter dæk og fælge. Køber man for store hjul, risikerer man, at de støder på skærmkanterne, støddæmperne, fjedre m.v.

Hvordan måler jeg mit hjul?

Sådan måler du hele hjulets diameter: Højden på fælgen + dobbelt dækprofilstørrelse.

Eksempel1: Dækstørrelse 225/45-17" - 225 er dækkets bredde i mm - 45 er højden på dækkets profil i % af bredden - 17 er dækkets størrelse (indvendig diameter) i tommer. Omregnet til cm: (17*25,4)= 431,8 mm Resultatet af beregningen i eksemplet ovenfor er: 431,8+(2*(225*0,45)) Hvilket giver en diameter på 634 mm.

Omkreds: Omkredsen svarer til den strækning, hjulet ruller pr. omdrejning. Ved udskiftning af dæk og fælge må omkredsen ikke ændres med mere end ± 5 % sammenlignet med rulleomkredsen på hjulet, som bilen er typegodkendt til.

Eksempel2: Dækstørrelse 225/45-17" - Diameteren i eksemplet er 634 mm. Vi ganger med pi (3,141592) og får 1992 mm i rulleomkreds. Hvis 225/45-17" er originalstørrelsen betyder det, at vi kan udskifte til andre dæk, så længe rulleomkredsen holder sig indenfor ± 5 %, dvs. mindst 1.892 mm, højest 2.092 mm. Hvis begreberne og målene vedrørende dæk og fælge stadig er uklare, kan du gå ind på følgende tre sider: Dæk, Fælge eller vores informationsside.